Telemedicina

IMPLEMENTAREA PROIECTULUI TELEMEDICINA

Implementarea proiectului – pilot Telemedicina reprezinta existenţa unui sistem de interconectare audio-video şi de date, prin care spitalele mai mici din ţară pot primi sprijin şi recomandări medicale, pentru transferul bolnavilor aflaţi în stare critică, din partea unui centru de coordonare, condus de medicul Raed Arafat  la Târgu-Mureş. De asemenea, cu ajutorul acestui mecanism, medicii centrului regional de coordonare primesc informaţii despre parametrii vitali ai bolnavului – EKG, date personale, imagini radiologice şi de ecografie. În plus, aparatul mai permite şi consultarea unor specialişti pentru o a doua opinie, în cazuri de urgenţă.

Proiectul cuprinde structurile de urgenţă a 40 de unităţi sanitare din judeţele Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, care vor fi coordonate regional de la Spitalul Judeţean din Târgu-Mureş.

Programul a fost finanţat de Banca Mondială  si este implementat in scopul  reducerii numărului de decese în situaţiile de urgenţă şi pentru eliminarea „plimbării” nejustificate a pacienţilor de la un spital la altul.

Skip to content